ГЕНОЦИД ЯК НАЙТЯЖЧІЙ МІЖНАРОДНИЙ ЗЛОЧИН В КОНТЕКСТІ ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена дослідженню проблемам притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за вчинення геноциду Українського народу в контексті збройної агресії російської федерації. Проведено розмежування геноциду із суміжними складами кримінальних правопорушень. Досліджено міжнародний досвід визначення та боротьби з цим критично небезпечним явищем. Визначено деякі новітні прояви геноцидальних практи, такі як урбіцид, ідентоцид, популіцид, загроза застосування ядерної зброї.
Keywords: геноцид; міжнародний злочин; злочин проти безпеки людства; кваліфікація; збройна агресія; війна