ВЗАЄМОДІЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ СТАТИСТИКИ З ІНФОРМАЦІЙНИМИ СИСТЕМАМИ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті проаналізовано законодавчі положення та відомчі нормативно-правові акти у сфері державної статистичної діяльності. Надано визначення інформаційної системи органів державної статистики. Розглянуто принципи взаємодії органів державної статистики та органів державної влади з питань обміну статистичними даними. Визначено сутність взаємодії інформаційної системи органів державної статистики з інформаційними системами органів державної влади. Наголошено на недоліках такої взаємодії та наведено шляхи їх вирішення.
Keywords: державна статистика; органи державної статистики; Держстат; інформаційна система органів державної статистики; обмін статистичними даними