ВИДИ КРИМІНАЛЬНОГО РАДИКАЛІЗМУ: КРИМІНОЛОГО- ЕКЗИСТЕНЦІАЛЬНИЙ ПІДХІД (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена розкриттю кримінолого-екзтистенціального підходу до видової диференціації кримінального радикалізму. Встановлено, що останній є вельми різнобічним. Лише зовнішні його прояви характеризуються операційною, атрибутивною (за ознаками складів кримінальних правопорушень) одноманітністю. Внутрішні ж, психологічні, екзистенціальні грані кримінального радикалізму є варіативними. Проведене дослідження дозволило виділити 8 його видів: самоактуалізаційний, мегалотимний, ізотимний,                                            солідаризаційний,                                            танатофобний, ресентиментарний, свободо-центруючий та свободо-елімінуючий. Надано їх характеристику.
Keywords: кримінальний радикалізм; злочин; екзистенція; визнання; ресентимент; свобода