ПОСЯГАННЯ ПРОТИ ОХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: АНАЛІЗ ОБ’ЄКТИВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ ТА ОЗНАК СКЛАДІВ, ЩО ЇХ ХАРАКТЕРИЗУЮТЬ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена аналізу об’єктивних елементів основних (базових) кримінальних правопорушень проти охоронної діяльності (статті 197, 342, 343, 345, 347, 348, 367, 380, 381, 387, 396 КК України) та ознак складів, що їх  характеризують з урахуванням положень чинного кримінального законодавства України, а також наявних доктринальних позицій з цього приводу.
Keywords: охоронна діяльність; кримінальні правопорушення; об’єкт; об’єктивна сторона; склад кримінального правопорушення; суспільно небезпечні наслідки; тяжкі наслідки; безпека осіб; взятих під захист