ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ МИТНИХ ПЛАТЕЖІВ У СИСТЕМІ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Я.О. ПОНОМАРЬОВА
М.Ю. НОВИК

Анотація

Акцентовано увагу на тому, що податки і збори - це обов'язкові платежі, які належить сплачувати фізичним та юридичним особам у встановленому законодавством порядку до бюджету держави або місцевого самоврядування, з метою забезпечення фінансових потреб держави, реалізації її соціально-економічних програм і проектів.


Доведено, що митний платіж - це обов’язковий платіж, який сплачує фізична або юридична особа при переміщенні товарів через митний кордон країни, або при здійсненні інших митних операцій, таких як імпорт, експорт, транзит тощо.


Констатовано, що митні платежі займають особливе місце у системі податків і зборів України. Зазначене пояснюється тим, що митні платежі складають не лише велику долю надходжень до державного бюджету, а й виступають важливим інструментом регулювання зовнішньоекономічної діяльності країни. Окрім того, безспірним є той факт, що митні платежі є важливим засобом боротьби з контрабандою та незаконним переміщенням товарів через державний кордон.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
ПОНОМАРЬОВА, Я., & НОВИК, М. (2023). ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ МИТНИХ ПЛАТЕЖІВ У СИСТЕМІ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ. Вісник Кримінологічної асоціації України, 30(3), 230–236. https://doi.org/10.32631/vca.2023.3.18
Розділ
Статті